MÉNERSTATNING

Ménerstatning er en økonomisk kompensasjon for redusert helse og er ikke knyttet opp mot et konkret økonomisk tap. Det er bare den skadde selv som har krav på ménerstatning. Etterlatte etter en avdød person vil altså ikke kunne overta kravet for denne erstatningsposten.
Mènerstatningen utmåles med utgangspunkt i den medisinske invaliditeten skaden gir. Denne fastsettes av spesialister i henhold til reglene i invaliditetstabellen.

 

For å ha krav på menerstatning må personskaden være «betydelig» og «varig». At skaden er betydelig innebærer at den skadelidte må ha en invaliditetsgrad på minst 15 %. Men det er allikevel ikke utelukket å gi erstatning for lavere invaliditetsgrader dersom skaden er særlig merkbar for den skadelidte.

 

At personskaden er «varig» tilsier ikke at den må være livsvarig. Det synes å være et krav om at skaden må ha en varighet på minst 5-7 år.

 

Menerstatningen utmåles med utgangspunkt i skadelidtes medisinske invaliditet som fastsettes av medisinske spesialister. Se nærmere om hva din invaliditet kan være her.

 

Erstatningen i yrkesskadetilfellene er lavere enn i øvrig skadesaker, ettersom de som skades på jobb også har krav på mènerstatning etter særregler i folketrygdloven § 13-17.
error: Content is protected !!