TYVERIFORSIKRING

Tyveriforsikring er ofte innbakt i andre forsikringer. Reiseforsikringen vil eksempelvis dekke tyveri som skjer utenfor hjemmet, innboforsikringen vil dekke tyveri ved innbrudd, og motorvognforsikring vil dekke tyveri ved innbrudd i bilen.

 

Hvordan dokumenterer jeg hva som ble stjålet?
Dersom man har blitt utsatt for tyveri vil forsikringsselskapet kreve dokumentasjon.

 

• Politianmeldelse. Om man blir utsatt for innbrudd i bilen eller i hjemmet, eller blir frastjålet verdisaker på reise, må dette politianmeldes. Er man i utlandet bør man oppsøke det lokale politiet for å anmelde forholdet. I Norge kan en del tyverianmeldelser skje via nettet.

 

• Liste over det stjålne. Det er viktig at man lager en liste over hva som har blitt stjålet dersom mer enn en ting har blitt tatt. Man må også oppgi hva ting kostet. Et tips er å spare på kvitteringer når man går til innkjøp av verdifulle ting som mobiltelfon, PC, nettbrett o.l. slik at verdien enkelt kan dokumenteres.

 

• Dokumentasjon av innbo. Dersom tyveriet er knyttet til innbrudd i hjemmet eller på feriested kan det være vanskelig å huske alt man eier og raskt finne ut hva som har blitt tatt og ikke. Forsikringsselskapene råder derfor folk til å ta bilder eller filme boligen, både hvert enkelt rom men også inne i skap og skuffer.

 

• Er man i tvil om hva som har blitt stjålet; si uttrykkelig fra om denne usikkerheten til forsikringsselskapet, i motsatt fall vil man kunne oppleve feilaktige svikanførsler fra selskapet.
error: Content is protected !!